Homestyling pågår!!!

Tänk att få en budget; x antal kronor att inreda ett helt hus med. Allt ska inhandlas på nytt; köksmöbler, soffor, soffbord, sängar, hallmöbler, tre barnrum ska inredas, gardiner… Nåja; kanske några av våra gamla möbler får flytta in i huset. Den yoghurtmarinerade soffan känns inte aktuell (sorry, maken… ev i allrummet uppe), inte heller den (ny)gamla köksgruppen i ek. Jag vill börja från scratch – ny start i vårt ny(gamla) hus. Allt blir så vitt och fint – våra gamla möbler skulle vrida sig av olust i den miljön.

 Problemet; vilken ände ska jag börja i? Soffan är dock beställd, men det är det enda. Den kommer att känna sig alldeles ensam och vilsen tillsammans med fondtapeten. I mitt huvud har dock ett par rosa och silvriga kuddar flyttat in där. …sen var det stopp… jag har fått en tok-låsning och kan inte planera vidare. Det går inte… två veckor kvar och huset är tomt.

Igår satte hela familjen W personligt rekord i IKEA-besök-i-ultrarapid. Jag ångade på, blicken fäst långt fram, kryssade mellan gubbar o gummor som släääpade sina fotriktiga skor i ett söndagstempo utan dess like. Jag ville skrika: TVÅ VECKOR KVAR OCH VI HAR INGA MÖBLER!!! Paniken steg, maken flåsade mig i nacken och våra tre barn var alla långt efter. Tillslut nådde jag kassan – men, jag hade visst glömt att stanna till vid de olika stationerna. Jag hade blodsmak i munnen; utan hatthylla, nyttiga saker att ställa in i huset, lampor att hänga upp… H*#vete! Jympan börjar om fyra minuter… det hela var en dum idé från första början. Nåja, lillan fick iallafall åka EN gång i rutchkanan på barnavdelningen… och jag surar fortfarande över att maken inte hann fånga den där toaborsten i farten; jag såg nämligen i ögonvrån att han fingrade på dem.

Kanske nästa helg… då har vi ju iallafall EN VECKA KVAR till inflytt. Då kanske jag hinner bromsa in vid hatthyllorna! Jag kanske kan öva på ikea.se att fylla min korg så att jag är beredd nästa gång det är dags.

Annars brukar mitt mantra vara ‘hur svårt kan det vara?’

 *sneglar på högen med inspirerande inredningstidningar*

 Nu ska jag sätta igång… på allvar.

 // lilla@

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *