Svenne-Fredag…

Trötta föräldrar hörs i kväll mumla “Åh, Linas matkasse ger sådan variation på middagen” och vilken inspo! (här dansar vi i ring och sjunger “Ju mer vi är tillsammans… ånyo”. Men idag, mina vänner…

Dagens Linas ( vi kör varannan vecka och en tredagars barnkasse) skulle bjuda på en pizza med köttfärs. Bara att rulla ut degen, lite ketchup… och så smack! på med köttfärsröra med morötter! Och så en sån där liten påse med finriven parmesanost som troligen aldrig ens befunnit sig på behörigt avstånd av en… parmesanost!

Fru W rullade upp ärmarna och rullade ut pizzadegen. “Pensla degen med ketchup”! Hmm, funkar det lika bra med Heinz tomatsås mån tro? Chansar! På med köttfärsen. Strö över (parmesan)osten! Fru W lät köttfärsen täckas med ett tjockt lager Mozzarella, och där under även lite fin salami. Skjuts! In i ugnen!

10 minuter senare.

Fru W (rosig om kinderna med en kökshandduk virad om huvudet) levererar pizzan direkt från… himmelen! En smak av Italien (jo, det var färsk basilika på). Asså, jag vet inte vad som hände… jag piffade till med lite chili och galet mkt mozza och så blev det helt galet gott. Linas, asså…

  1 comment for “Svenne-Fredag…

  1. 2014/04/12 at 08:15

    Det låter ju bra att pizzan blev så lyckad !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *