Just nu…

…dånar ljudet av en sticksåg i Mysfabriken. Vvvaaavva, har ni kommit rätt? Jorå, här är just nu slitets & arbetets högborg. Det renoveras nämligen för fullt i tvättstugan sedan en vecka tillbaka.

Helt plöstligt, som en blixt från klarblå himmel, så orkade vi inte längre med den ljuva aprikosa väggen. Detta tillsammans med mörkbruna dörrfoder o fönsterlister, gulbruna dörrar från 70talet, en torktumlare från (förmodligen) tidernas begynnelse och gamla getingar innanför lampskärmarna. Däremot kunde vi inte ge upp den persikofärgade platsmattan – no way! Där gick liksom gränsen för förändringen mot 2000-talet. Lite i taget, annars tappar man fotfästet. Å sen finns det ju oändliga möjligheter att fixa olika färgkombos mot detta golv – funkar ju liksom hur bra som helst tillsammans med allt! Joråsåatt, den behåller vi…

Jag tänker inte berätta något om hur vi gick tillväga när vi skulle bestämma ny färg till väggarna. Inte ett pip om när vi åkte till Bauhaus och 2 ½ minut senare ramlade ut med en typ 30litershink med väggfärg i nyansen Caffe Latte*. En stor klisterlapp tvärs över hinken – specialbruten färg, kan ej returneras. Alltså, jag skulle aldrig röja något om att vi inte ens tänkte på att köpa en provburk för att testa denna härligt krämigt bruna nyans mot vår persikofärgade platsmatta och våra fortfarande mörkt, mörkt bruna fönsterlister. Nepp, never, no way! My lips are sealed. För att inte tala om våra häpna miner när mannen i huset rollade ett första drag på den aprikosa väggen… det blev alldeles tyst. Tiden stannade. Det började susa i öronen. Jag tror att det var hjärnan som började processa denna ‘kombo’ av allsorts anala nyanser. Vi har gått i terapi resten av veckan för att bearbeta alla dessa intryck – 29,9 liter färg finnes just nu till försäljning på blocket.se. Folk ringer som galningar…

*Jätteinne ungefär samtidigt som färg-tv:n introducerades.

  1 comment for “Just nu…

  1. Lolle
    2008/02/01 at 16:15

    det glädjer mej att ni försöker att få nått gjort hemma ;)
    fast det finns ju en orsak till att det finns provburkar.
    kram L

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *