Familjen W & Internet = sant!

Vi har fått internetanslutning… online igen. Fast ärligt talat; vi har inte haft särskilt mycket ork att engagera oss och har nog inte saknat det särskilt mycket heller.

Vi är inflyttade och klara – eller njae, ‘klara’ är ju en överdrift utan dess like. Våra flyttkartonger har iallafall flyttat in. Vi väntar fortfarande på att ‘någon’ ska glida in här och packa upp allt. Och sortera upp eländet, eftersom vi i princip bara föste ned det vi äger i kartongerna utan någon kritisk kategorisering och rensning. ‘Någon’ har inte behagat dyka upp ännu, fick säkert något förhinder. Går visst magsjuka har jag hört…

Fy fasen, vad skönt att vara på plats. Vi har nu sovit i huset i fyra nätter – det mäkligaste är att vakna till fågelkvitter… inga sirener eller grannskrammel. Jag hör inte längre när grannen gör sin nattliga (högljudda) kvällstoalett, inte heller luktar det av någon annans matlagning. Det är bara vi och kartongerna. Fast i lördags morse vaknade jag tidigt… ett konstigt brummande ljud hördes från gatan. Det var min första bekantskap med ljudet av grannens snöslunga. Frrrrr…brrrrr…frrrr… Grannkarln var ute och tog hand om nattens nederbörd… från vårt sovrum hördes ZZzzzZZ Znark! Samtidigt såg jag familjen Träningsoverall på åkrarna utanför oss. De åkte skidor i karavan…mamma pappa barn barn i ett litet band… sportlov a´la B-brunna. Säkert med nyponsoppa i termos & hembakt bröd…

 Nästa helg är vi beredda, då kliver vi upp tidigt… stora A ska gå och lägga sig med snöskyffeln vid sängkanten. Innan frrrr….brrr….frrr ljuder ska A stå där på uppfarten och skotta & käckt hälsa på alla grannar som kommer ut. En liten stund senare kliver resten av familjen ut på trappen. Barnen är pigga och skrattet klingar, alla är kompisar med varann och skriker: ‘Pax för att jag får ta skidutrustningen som saknar en stav!’. Jag står där med min lusekofta & rejäla underbyxor och har hela handväskan full med varma frallor. Far skojar lite med barnen, och så tar vi våra sparkar och sätter fart mot ängarna samtidigt som vi sjunger ‘Ju mer vi är tillsammans, tillsammans…trallallallaaa’.

…poff…

Nähä, inte det…vi fantiserar faktiskt om jordens längsta sovmorgon denna helg. Vi ska inte släppa in någon – familjen W ska öva på att inte göra någonting. Det ska bli en intressant övning, det är inte direkt någon högoddsare att vi lyckas med det.

 Kram från oss,

 Trötta men lyckliga!

 

 

  1 comment for “Familjen W & Internet = sant!

 1. Magnus G
  2007/03/01 at 21:12

  Hej på er,

  Kul att ni anslutit er del av Bergsbrunna till “det världsomspännande datanätet Internet”, som det hette under första halvan av nittitalet, samt uppenbarligen åtminstone anslutit en del av alla switchar, kablar och andra datapryttlar jag kånkade på i lördags.

  Det var kul att få hjälpa er med en av de absolut sista länkarna i detta speciella projekt, även om det känns lite konstigt att inte ha er nästgårds längre. (Minnet av era insatser en viss fredag i mars 2005 samt natten till en torsdag i maj samma år är fortfarande starka.)

  Alla utomstående läsare kan förresten höra av sig till mig för att få den sanna versionen av A’s respons när jag föreslog att spritkartongen (en av dem i alla fall) väl kunde stå i garaget “så länge”. Det dröjde inte många minuter innan den var uppackad i ett köksskåp. :-)

  Nu har det flyttat in nytt folk i er gamla bostad. Ni har bättre smak vad gäller lampor…

  Trivs tjejerna med sina egna rum?

  Har ni vågat er på bastun igen?

  Ha det bra & ta det lugnt och NJUT, länge, hälsar
  # Flyttgubben

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *