Mysfabriken övertygar…

Statistiktanten var visst på semester, för det ringde en statistikman istället. Eller, så vitt jag förstod var han man. Han sluddrade så våldsamt att det var svårt att begripa något. Vi gick igenom lite utgifter som driftskostnader för huset, renoveringsbudget för föregående år (vi köpte ett hus i 70talsskrud…need I say more om dessa utgifter?!) och till sist lite om bilen. Här var jag så hopplöst bortkommen, och jag kände mig extra blond när han schluddrade fram frågorna. Hur var det nu med bränsleförbrukningen? Å hur många mil blev det nu per år? Detta är liksom makens byrålåda och han råkar befinna sig i England på tjänsteresa… Jag försökte då hantera frågorna med lite motfrågor typ; ‘Ja, men vad är normalt… vad är rimligt? Vad tror du? Hugg till med nåt, vet ja…’ Mannen kontrar; ‘Ja, alltså… nu sysslar ju inte SCB med att hugga till med antaganden när vi tar fram statistik’. Nähä.

Gör inte det då.

 Tänk om man skulle fuska bort några kvitton ur påsen – känn på den, SCB. Hur rätt blev det nu då?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *