Gårkvällen…

…bjöd på musik! Vi tog bussen till stan för några timmars frigång från vardagen. Barnen lämnandes hemma med käraste farfar. Det kändes märkligt att sitta på bussen med alla 20åringar på väg in till staden för att möta nattens äventyr.
Det var inte utan att man höll en rejäl tvåhandsfattning om handväskan – man vet ju aldrig var ynglingarna får för sig när de ser så enkla byten som två vilsekomna medelålders småbarnsföräldrar.

Kvällens mål var en konsert med vår husidol Veronica Maggio. Allt gick finfint och V sjöng vackert värre! Barnafadern skulle ge sig ut på autografjakt efter konserten men lyckades inte frambringa tillräckligt med mod. I stället blev det kära vännen M som skickades fram med penna o papper. Ryktet gör gällande att han röjde uppgiften för V om att den egentliga autografjägaren stod och kallsvettades i ett hörn. Alla barnen fick härmed varsin autograf.

Barnafadern bestämde sig senare för att göra ett nytt försök. Med sin 15 år yngre kusin som moraliskt stöd så gjordes en ny autografrajd. Kusinen vittnade om att barnafadern varit mycket försiktig i framtoning mot den stora stjärnan. I vardagliga livet är denne samme man en auktoritär ledare med en tuff approach. Barnen fick sin signerade poster och mannen belönades med kärlek från undertecknad.

En inte fullt lika charmerande incident var att undertecknad med jämnårig (sorry vännen!) väninna satt uppflugna på en bardisk vid utgången. Folk strömmade ut ur lokalen och vi satt i ganska gott blickfång för samtliga dessa. Ser i ögonvrån att en överförfriskad knappt könsmogen liten man spänner ögonen i oss. Precis innan han når fram till oss hör jag honom säga ‘förti-plussare’ och sekunden efter står han framför mig med en flörtig uppsyn. Ni kan ana att jag mötte honom med ett synnerligen iskallt grin som gensvar. Gaaah! Men sällskapet fick sig ett gott skratt… den bjuder jag på. Kommenterade syrligt till maken att det minsann var han som fick släpa med sig samma förtiplussare hem. Håll till godo liksom!

 Här nedan följer Veronicas ‘hyllning’ till vår gemensamma hemmastad – Uppsala!

  1 comment for “Gårkvällen…

  1. Linda och Per
    2008/10/26 at 14:00

    Låter som om ni hade en trevlig kväll på stan, själv satt jag tryggt i min soffa med vinglaset. La mig kl 22 sen kom mannen hem från Tyskland kl 23 o va ju såklart jätte pigg o kunde inte förstå hur faaaan man kunde sova nu! Jag skickade upp han till syrran där visste jag det var fest! Han kom hem kl 02..o sa i morse när han vaknade att jag var smart som la mig tidigt!!! Och det ska komma från han som faktiskt är 40 plussare….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *