Lillan funderar…

… för när man är fyra år går livet ut på ‘tusen frågor’ och det finns ingen ände på vetgirigheten. Allt ska utrönas, fakta inhämtas och språket ska förfinas. Frågorna kan driva en stackars förälder till vansinne, särskilt om man inte har utrustats med det oumbärliga frågefiltret i örat. Dvs. att man hör precis ALLA frågor, och därtill försöker att svara på ALLA frågor. Man kan bli knäpp för mindre.

Lillan pratar mest hela tiden – högt, brett och lustigt! Den lilla munnen smattrar konstant. Då och då kommer befogade funderingar… i bilen häromveckan så började hon fundera på detta med blommor & bin. Från baksätet hörs; ‘Jag vill se en bild på när jag kom ut ur mammas mage’. Pappan svarar försiktigt att någon sådan bild inte existerar – pappa var upptagen med annat just då. … lillan funderar så det knakar… ‘men pappa, jag kan väl få se en bild på när jag kom in i mammas mage…’ Jag skruvar på mig nervöst, tittar på maken. Nån sån bild finns väl inte, älskling! Älskling…???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *