Stackars mig…

…det är fredag och klockan är 17nånting. Helgen har alltså börjat och jag spiller upp mitt glas med vitt vin (som blev över från förra helgen…). Just som jag ska till att svälja den första klunken så inser jag att vinet smakar ILLA – surt o jäkligt. Det svider i ögonen av den hemska doften. Klunken vänder och flyger ut i vasken, spott å fräs. Fasen, illa.

Tar ut flaska nr två som blev över från förra helgen… konstaterar att flaskan är välkyld OCH vältömd. Här finns max EN mun kvar. Vilken tur att vi behärskade oss och inte drack upp den där sista klunken i lördags. Vem vet vilka hemska konsekvenser det hade fört med sig. Nä, istället hade vi karaktär att låta klunkstackarn mogna en vecka till… Dags att åtgärda det hela, så jag tar och huttar upp vinet lite raskt. Såja! Ställer nöjt upp den tomma flaskan intill den första (uthällda) tomma flaskan. TVÅ tomma flaskor på köksbänken nu… måste se bra ut från grannens fönster. ‘Göte, kom och titta… nu har hon, på en kvart, tömt två flaskor vin och klockan är inte ens fem’.

Jä#%”#a skit – ska det vara så svårt att få sig en ärligt förtjänat mun med vin??! Nu sticker min bak ut ur skafferiet, jag dyker djupt in bland hyllorna och gräver fram en Kikki-festis (dvs. en bag-in-box) med nåt rött vin som inte direkt haft någon strykande åtgång. Bäst-före-datum check = ok! Är man sugen, så är man… tappar upp lite, slänger in första munnen med vin. Fräääääs! Aaaaah, ögonen tåras… det känns som att jag just svept en spillhink med gamle hästen Bruntes morgonkiss.

Älskling, KOM HEEEEEM…
Jag tror att han för med sig lite fräschare drycker, men med min tur idag så kan man aldrig så noga veta…

Skål på er,

@

  3 comments for “Stackars mig…

 1. Annicka
  2007/11/17 at 07:43

  Klart man ska få sig ett glas vin en ledig fredag kväll…själv var man på sunderbyn, usch!! Men jag ska ta ett glas eller två :) ikväll istället. Hälsa hela familjen…kram.

 2. 2007/11/17 at 08:13

  Annicka – jag fick hemleverans en stund senare med lite schyssta viner. OCH sushi – lite plåster på såren! Ta två glas ikväll, du… Kram kram

 3. Annicka
  2007/11/18 at 19:57

  Åååhhh….den där sushin har jag tänkt på många gånger. Har inte hittat lika god här i llu.Det blev en lugn lör med vin och mys…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *