Å så går det framåt, framåt…

Dra mig baklänges på en liten kärra – det börjar likna ett hem på allvar. I måndags gjorde vi ett ryck och åkte till Bauhaus efter kl 19 för att handla innerdörrar. Sju dörrar senare och talgbollar (?) med en halvtimme till godo att låna släpet på tokkörde vi till huset och väl framme upptäcker vi ett mirakel. E:s rum hade fått golv – sånt där riktigt i trä…inte spånskivor med grön text på. Och prinsesskronetapeten var på plats… inte nog med det, det fanns tapet i vårt sovrum och i vardagsrummet. Vilken lycka. Now this I like! Dörrarna dumpades kvickt (ajaj, blev hack i dem…) och vi tvingades lämna huset för att återbörda släpet. Jag tror att lyckoruset höll i sig till lunchtid dagen efter.

Igår åkte till huset igen med mission: montera dörrar. Där var både golvläggare o målare. Vi kom av oss och satt mest och stirrade på hantverkarna när de jobbade. Att det kan vara så avkopplande… Två dörrar kom upp, resten passade inte. Vi måste nu invänta mästarsnickarns ankomst innan vi ger oss på att stympa dörrarna. Ibland blir vi helt enkelt liite för ivriga, vi tycker själv att vi är ganska sluga, men så kommer eftertanken över oss alldeles för sent… så vi ska nog helt enkelt låta bli en liten stund. Nä, vi är inte de typiska hemmarenoverarna med råkoll! Man kan säga att vi motiverar det hela med att det är kul att vi kan aktivera någon annan och bidra till deras brödföda. Vi lär oss dock nånting varje dag… så nästa hus vi köper kan vi säkert renovera själva! Höhöhöhö…

Imorgon kommer vår käre ByggareBob & hans käresta. Han kommer att kraschlanda rakt in i arbetslägret… ivrigt påhejjad av oss. Köket ska nu upp och annat småfix uträttas. Och i helgen ska IKEA ska få sig en omgång igen… gamla och barn uppmanas hålla sig annorstädes, för här ska handlas!

PS. Uppladdning av bilderna dröjer något… DS.

//lilla@

  2 comments for “Å så går det framåt, framåt…

  1. Magnus G
    2007/02/15 at 23:24

    Häftigt! Jag styrketränar allt jag orkar för att ha musklerna i ordning till det inte helt oviktiga (?) lilla momentet flytta-alla-prylar-ni-nu-har-i-er-inte-precis-minimala-trerummare. Eller tar ni bara det viktigaste i ett par resväskor och låter första bästa containerfirma köra resten till tippen? (Det lät nästan så i ett tidigare inlägg…) :-)

  2. 2007/02/19 at 22:01

    Kan låta meddela att medans jag sitter här i yoggi-soffan och myser med en varm laptop i knäet så är käre maken på väg med släpet till B-brunna. Han fick ett ryck och har börjat smyg-flytta… antar att han deffar inför helgens muskeluppvisning. :-)Bäst att du går ned i källaren (vit tvätt i vit säck, kulör tvätt i den färgade säcken, Magnus…) och tränar lite till… vi ser fram emot helgens övningar.
    Ha det, vi hörs & ses. A-S : Du och jag tar igen det någon annan gång gm att bära tunga shoppingkassar i huvudstaden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *