And the award for the best Performance goes to…

… trumvirvel… spänning… svett i pannan…

‘LOLLAN & MAGGE’ som vår yngsta kallade dem i helgen! Vilka pärlor… ni är guld värda och fantastiska på alla sätt och vis. Tack för att ni ville deltaga i vårt projekt och lämna ert bidrag till vårt fina hem. Utan er skulle det inte gått.

I morgon kommer vår häll och vi får veta mer om leveransdatum av frysen. Blandaren saknas och dyker upp vid ett icke ännu annonserat tillfälle, likaså fläkten. Vi har fått tips om kakelsättare oxå, så det ska vi nysta vidare i imorgon.

 Helgen ja; en kort beskrivning av den vore att använda uttrycket ExtremeKitchenMontering. Alla skåp är på plats, graniten har landat (snyggast i huset – efter maken förstås!) och alla andra vitvaror än de ovan nämnda. Vi är så nöjda med köket, där ser vi fram emot att sitta och äta vår blodpudding. Och när jag ätit blodpudding flera dagar på raken så kan jag alltid pilla lite på min kära stenskiva…

IKEA fick sig en rejäl omgång… två svängar tillochmed. Våra två yngsta passade på att ge resårmadrasserna på sängavdelningen en ordentlig match. E & M rullade sig svettiga och snurrade in sig i moskitonäten så det knakade i skruvarna uppe i taket. Detta noterade jag efter att det blivit anmärkningsvärt tyst i lokalen och jag insåg att de vuxna stannat upp för att beskåda detta spektakel. Barnen var under täcket ena sekunden och for runt som pingpongbollar mellan sängarna i nästa. Min deo började genast att bekämpa enorma svettattacker och jag fick ett himla besvär med att snygga till i bäddarna och samtidigt raskt samla ihop de rufsiga tu. Ursäktade mig hastigt, och bad att få återkomma med maken… sova på saken lite, liksom!

Kom tillsist hem med lite mattor och tavelramar, senare inhandlades även sängar under stillsammare former. Och bäst av allt; jag fick tag på hatthylla med matchande sällskap (skohylla o krokar!) Å lampor och ett köksbord.

Vi snyggade till lite i huset och vi kunde nästan visualisera hemmet… tills golvsliparen gick loss idag och dammade igen både övervåning och nedervåning. :-( Enligt utsago blir det dock fint. Jag förlåter er, golvsliparn och målarn. Nästa steg i renoveringsprocessen är att trappan ska målas vit, allt utom sättstegen som är nyslipade. Det är lite golvläggning som återstår i A:s rum och småfix runtomkring i huset (spika 155 meter golvlist…).

Nähä, det verkar inte som att bananlådorna packar sig själva så det är väl dags att jag tar mig an dem själv. Fyra dagar kvar… både till inflytt och utflytt. Vemodet hann ikapp idag… vi har trivts så bra i vår lägenhet. Men, det är dags att gå vidare i bostadskarriären nu. Allt har visst sin tid, och nu är vår tid för snöskottning, sophämtningsräkningar och parabol kommen. Välkommen till villalivet, familjen W.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *