Finns det några snälla barn…

…för snart är tomten här! Dagarna bara flyger fram och snart har vi kraschlandat i 2008. Mysfabriken ska ha sin första jul i huset och det blir spännande. Vi har smyckat huset mycket blygsamt; mellanbarnet undrade om det verkligen kunde stämma att detta var ALLT julpynt vi hade att uppbringa…

Ute är plommonträdet smyckat med ljusslingor, för det har vi sett att grannarna har. Vi kör dock lite mer cleant – i allafall i vår smak. Vi shoppade led-ljus som lyser lite vitt-blått! Inte tokigt alls. Vi fantiserade en stund om att fixa en bling-bling-ren med släde på taket. Den skulle vara utrustad med ett rejält stroboskop som skulle blinka rosa-grönt över hela B-brunna. Dessutom hade vi önskat att den med jämna mellanrum skulle skrocka HO-HO-HO och en hysterisk jinglebellsmelodi. Snacka om att man skulle va poppis i grannskapet.

Appropå tomte så var vi med barnen på julmarknad förra helgen. Där fanns en tomte i egen hög person och han bjöd sitt knä att sitta i. De två större barnen hoppade upp, men satt sedan där med varsitt stelt o påklistrat leende och berättade om julönskningarna. Lillan var skeptisk och lät sig inte övertalas, hon blängde på tomten på håll. Stortjejerna muttrade lite senare att tomten var lite väl kramig… han kanske hade ordentligt med christmas feeling!

Det finfina med julen är att man får smutta glögg mitt i veckan, dock får man se till att köpa miniglöggmuggar så att man inte vaknar med håront varje morgon. Vi ser fram emot julledigt…

Julstöka lugnt,

Personalen i Mysfabriken

  1 comment for “Finns det några snälla barn…

  1. Annicka
    2007/12/17 at 18:30

    Känner ju eran julstämning ända hit till lule. Jag röstar för julrenen. Det måste bara dokumenteras när Anders smyger på taket….ha ha.Jingelbells jingelbells.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *