Julsånger…

har vi ont om i Mysfabriken. Maken pratar fortfarande sig alldeles rosig om kinderna över en julskiva som ingen (levande) sett röken av de senaste (åtminstone sju) åren. Jag försöker hetsa lillan till att sjunga julsånger och idag klämde hon till med om ‘silverstjärnan på himlavalmet (?)’ och julkänslan infann sig för ett ögonblick. Därtill bakades det pepparkakor och pepparkakehus ikväll. Det bjöds på en fantastisk kombination med sång, socker och övertrötthet! Pip Papp Pip Papp, Pippe Pippe Pipp Papp… det är mysigt med jul och snälla barn!

Vad ska man hota med EFTER julhelgen, det funkar ju så fint med ‘tomten ser allt så nu måste du vara extra snäll… annars blir det inga julklappar’. Undertecknad frågade lite försiktigt den yngsta om det hade tillverkats en massa julklappar på dagis nu inför julen… till mamma o pappa??! Svaret kom blixtsnabbt att här minsann inte fanns några klappar att vänta’. ‘Men kan du inte fixa nån julklapp till mamma på dagis då, någonting dyrt?’ Lillan kontrar med ‘Aldrig, det blir bara en billig julklapp i sådanafall!’ Just jäklar, ungen går ju på kommunalt dagis…

Pip Papp på Er,

Lilla@

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *