…snart är det måndag…

Vi skymtar faktiskt solen idag, det var länge sedan sist. Lillan och jag gick ut på äventyr i skogen intill oss nu på förmiddagen. Vi hittade gamla sniglar & nyckelpigor, men mer spännande än så blev det inte. Vi avslutar alltid dessa promenader med leken att vi ‘letar’ efter ett hus att bo i och konstigt nog blir det alltid samma hus som vi tar i besittning.

Vi upptäckte att det finns en hel del tjuvstartande tulpaner, snödroppar och annat smått som jag redan glömt bort i våra rabatter. I höstas pulade jag nämligen ned en massa olika vårlökar i rabatterna (ja, jag är ju nybörjare så det blev inte mycket till planering…). Med lite tur överlever någon av lökarna, trist vore det annars då jag satsade en hel del slantar på dessa. Å andra sidan, vill det sig riktigt illa så lär vi ha ett mini-Holland här framåt våren. Då lär får vi skicka ut ungarna en halvtimma innan avfärd till skolor & jobb för att plocka blomster. Liksom röja vägen fram så att vi tar oss ut med bilen. Uppsidan skulle ju då kunna vara att stadens blomsterhandlare kunde backa upp sina lastbilar här på morgonsidan. Stora@ skulle ta emot dem med rosor på kind och stora snickarbyxor. Jag skulle kunna klappra fram på sånna där stora spetsiga holländska träskor och med en kontantkassan i en väska på magen. Samtidigt hetsar jag familjen med Jalla! Jalla! Lillan, som är så energisk, kan vara koordinator och vifta fram lastbilarna en efter en… eller så kanske inte. Det lär visa sig framåt våren, återkommer angående denna affärsidé när det lider mot riktig vår.

Stora@ sitter just nu på ännu en atlantflygning, och jag verkar inte vänja mig vid dessa. Jag är inte direkt någon som uppskattar ensamhet. Jag vill att hela familjen ska vara inom synhåll. Så är det!

Nu ska jag hoppa upp på skurmoppen & köra en sväng,

lilla@

Post navigation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *