Mot villakvarteret…

Imorgon är vi lediga…eller njae, vi ska ju flytta bohaget och bosätta oss i villakvarteret. I detta nu jobbar faktiskt stora A stenhårt med att tömma förrådet och är på väg att köra en stor last till huset. Han sliter på… och det snöar stora blöta flingor. Inte det mest optimala flyttvädret om man får tycka lite. Här sitter jag och dricker kaffe och planerar… ;-)

Just nu lever vi i kaoset – det är kläder, kartonger, skräp, sopsäckar, dammråttor stora som terrierhundar och diverse attiraljer både här och där. Det som till största del är opackat är köket, garderober och badrumsskåpen. Det här går ju finfint!

Imorgon ska vi alltså till huset och börja ställa i ordning allt. Jag siktar på att städa huset uppifrån och ned; jag hoppas bara att diverse hantverkare har rundat av sina arbeten. Om inte så får jag jaga ut dem med elpistol – nu är det min tur.
Det var ett par dagar sedan jag var dit, men den andra (bättre) hälften har gjort dagliga turer dit. Alla golv är nu lagda respektive slipade, trappen målad (hoppas jag!), frysen på plats, mosaiken i köket är fogad, och imorgon kl 08 kommer rörmokaren och installerar den rätta blandaren. Vår spishäll var skev, men den ska vi lägga på plats för att sedan få den justerad av tekniker från Siemens. Elektrikern ska vara klar… ja, det låter ju som att det bara är att flytta in. Om det nu är så, då måste vi konstatera att vi faktiskt hann… vi startade den 15 januari och nu flyttar vi in. För en dryg månad sedan så var huset ett helt annat…

 Huset är långt ifrån klart… det finns en massa kvar att göra, men det kommer vi att roa oss med i ett lugnare tempo.

Gott folk; sänd oss en tanke där från den varma gosiga soffan. Vi är familjen som står ute i snöyran och kånkar på våra möbler…

 //lilla@

  2 comments for “Mot villakvarteret…

  1. Elisabeth
    2007/02/22 at 19:52

    Lycka till med den stora flytten! Jag avundas inte kånkandet i snöyran, men ett nyrenoverat hus slår ju det mesta! Kramar från Borås

  2. 2007/02/22 at 20:19

    Tack, vännen! Nu är det ju sista rycket, så vi kramar ur de sista krafterna. På måndag är jag ledig, och då ska jag bara vanka omkring och peta på alla kartonger. Men då är det åtminstone bara ETT hem att ha ångest över. Det ska bli riktigt roligt att få inträda i husägarklubben… ser fram emot våren och trädgården. Kram kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *