In my garden…

Det är älskad fredag och vi har njutit av grillat till middag. Efter middagen fick undertecknad ett infall och utmanade till ett pooldopp på kvällskvisten. Temperaturen var kaxiga 21 grader och vi vuxna (?) gjorde bomben till grannarnas förtjusning. Det blev dock ingen hög scoring på poängen… En liten stund senare kunde man se oss vuxna rusa in i bastun för lite värme. Inte helt fel sysselsättning en fredagskväll. Vi är ganska nöjda med att leva villalivet ändå…

 Appropå villalivet så har de gröna fingrarna som jag påstod mig ha kastat in handduken. Vadan detta? Jo… förra våren,, som var den första i huset, rensades rabatterna rejält på allt möjligt grönt som stack upp. Allt annat än de stora rosenbuskarna hamnade i komposten. Nu, säsong nr 2, tänkte jag att det kanske var smart att se vad som verkligen växte upp ur rabatterna och inte vara så snabb i rensandet. Slängde dessutom ned dyrbara fröer för x antal hundralappar i jorden i höstas (trots att instruktionen gav att fröna skulle förodlas o planteras ut till våren) och alla eventuella instruktioner ratades som nonsens. Ha! Härligt… här skulle all sorts härliga perenner stiga fram ur den gödslade jorden. Bara att liksom luta sig tillbaka och invänta… april…är det möjligen ogräs? Ska jag slita upp? Nä, kära jag… tålamod. Maj… det gror! Inga blommor men oj så mycket grönt! Höga rangliga plantor. Lite skeptisk blev jag när jag såg att alla plantor såg exakt likadana ut –  överallt. Jag hade ju slängt ned både akleja, löjtnantshjärta, veronica och annat trevligt i rabatten. Inte kan de väl se prick lika ut… eller??! Tålamod…

I juni månad promenerar undertecknad i staden för att hämta barn på gymnastikläger. Passerar då ett järnvägsspår och till höger om mig ser jag en hel äng med blomster. Märkligt! Ser ju exakt ut som mina plantor som jag sått i rabatten… aklejan? Löjtnanshjärtat? Va i h-lvete… börjar ana oråd. Mina svindyra fröer längs järnvägen…?

Väl hemma googlar jag… på ogräs! Jag lyckas hitta den ‘trevliga’ blomman som frodas i våra rabatter… I floran står att läsa om just detta blomster; “Knölklocka är ett av våra besvärligaste trädgårdsogräs”. Jaha, ser man på… i morgon bitti blir det till att skämmas och bege sig ut mot rabatterna för lite ogräsrensning. I mitt stilla sinne hoppas jag på att mina trädgårdstokiga granntanter befinner sig långt ifrån kvarteret. Hur länge har de egentliget vetat vad som pågått; att hos oss har det frodats sjukt mycket ogräs i rabatten…

Game over,

jag skiter nog i att beställa några jäkla fröer nästa år.

  2 comments for “In my garden…

 1. Elisabeth
  2008/06/28 at 12:35

  Det är inte lätt… och svårare blir det när man har föräldrar med gröna fingrar. Ja, de är så gröna att hela deras armar skiftar i grönt! DÅ får man minsann hör att man inte är så bra på det där med trädgård…
  -VA`!?, har du inte PLANTERAT än!? Men lilla gumman, då blir det inga morötter i år heller.
  – No shit!
  Men, vad bra vi har det ÄNDÅ!! ;)

 2. 2008/07/02 at 19:28

  Gud, så skönt att höra att vi är fler… skäms-plantor och andra ful-växter är grymt tåliga, hörni. Jag slår vad om att vi ligger ett par år före nästa trädgårdstrend. Go Wild liksom!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *