So sorry, svenska folket…

Familjen Mysfabrik är slumpmässigt utvalda att ingå in statistiska centralbyråns årliga undersökning om hushållens konsumtion. Vi för med anledning av detta kassabok sedan en och en halv vecka tillbaka, eller rättare sagt – vi slänger alla kvitton i en samlad hög. Allt detta ska vi leverera in i en speciell påse avsett för ändamålet. Det ska specificeras vilket kön som köpt vad och ålder på denne samme. Innan detta hade vi en för-intervjuv om hushållets utgifter ett år tillbaka i tiden. Det blev lite löjligt när jag rapade upp alla möjliga tänkbara konsumtionsprodukter.  Jag som hade köpstopp hela januari.

Maken passade på att göra sin ‘årliga’ inhandling på en av stadens fiiiinare herrekiperingar under pågående undersökningsveckor. Bra tajming liksom! Han gjorde av med typ hela sin årsbudget i ett kvickt kortdrag och detta ska vi alltså föra till statistiken. Inte alltför rättvisande underlag för vår konsumtion vilket kommer kännas lite extra ‘spännande’ att rapportera till statistik-människan när hon ringer nästa vecka. När hon ringde förra gången så kändes det så genant att berätta om våra inköp, och när jag försökte släta ut det med ett skoj om ‘att vi försökte konsumera Sverige ur krisen’ så kontrade hon med ‘-Ja, ni är en del som gör det…’ Eeeeh. Kan man mörka lite i kassaboken, eller är det helt omoraliskt? Men tänk om nästa års prisbasbelopp höjs med 10 % istället för 1%, då vet ni vems fel det var…

  1 comment for “So sorry, svenska folket…

  1. 2008/07/02 at 21:31

    Tänk att ni är de utvalda vilken ära — nu gäller det bara att handla
    billigt …. mat från Willys kläder från myrorna.. osv…. inga dyra inköp
    ni kommer klara detta …och har mycket pengar kvar på kontot….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *