Studiedag…

Dagis var stängt för planering idag. Undertecknad kunde därmed förena nytta med nöje och ha hemstudier i samband med detta. Med detta sagt konstaterar jag såhär i efterhand att utfallet blev sisådär. Jag läste ungefär noll centimeter idag. USCH och fy skäms. DET får jag åtgärda i helgen istället. Orsaken till utfallet berodde på att jag blev alltför bekväm i soffan i förmiddags. Och sen var det dags för en dusch och sen promenad mot den lokala icabutiken. Lillan hade sedan tid hos frisören väggivägg med ICA. Hon ramlade ut från salongen med både rosa och lila ränder i håret – därtill glitter över det hela. Samma hårfärg o glitter är noga ingnuggat i tv-soffan vid detta lag. På Tvn går Let’s Dance och lillan bjuder upp till dans mest hela tiden.

Låt mig berätta om dagens höjdpunkt- det var INTE glassbilen, inte sovmorgonen och inte heller promenaden till hästhagarna i solskenet. Nä – det var middagen. När maken kom hem serverades direkt en förrätt – en liten chevretoast på salladsbädd med balsamico och honung. Det gav mig nya krafter att orka med mitt planerade storkok. Vid senaste bokrean införskaffades nämligen Paolo Robertos kokbok ‘Mina fastrars mat; menyer från Maddaloni. Jag tillagade en äkta svensk-italiensk middagsrätt som hette Pasta con salsa di pomodoro e Bracioli. Ett långkok där jag kokade utbankad entrecoté i en tomatsås i en timme. Massa vitlök, persilja o olivolja. Sen serverades detta möra kött med pasta som var riktig al dente med rejält med parmesan. Jag har aldrig varit till Italien MEN denna rätt fick mig att tro att jag verkligen åt italiensk mat. Vi var snudd på lyriska – maken & jag. Nästa etapp blir en verklig resa till Italien…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *