Finland in my heart…

Jo, det går två-tre år mellan mina ínköp av mobiltelefon. Jag är genuint ointresserad av allt vad mobiler heter. Detta måste vara en genetisk mutation då min far & till viss del även syster har detta intresse. Jag har nu haft en Samsungmobil i hyggligt många år och den har tjänat mig ganska väl. Jag har hunnit reta mig på några små detaljer såsom att den truddeluttar rakt in i örat när man minst anar det – och det högljutt! Därtill går den inte att knapplåsa så när man slänger ned den i fickan för att lyssna på radion så slår det helt automagiskt av. IIIIiiiirriterande. Det hela kokade ned till att jag bestämde mig att efter två-tre år skrota min gamla till förmån för en ny mobil. En NOKIA. Det känns i hela kroppen att detta blev ett lyckat köp. Vägen dit var dock lite krokig.

Torsdag kväll kl 19,2o Plats Elgiganten i Uppsala

Vi sladdar in med bilen, fullastad med alla barn vi har. Vi attackerar mobilhyllan då vi vet vad vi är ute efter.
En knappt könsmogen säljare dyker upp efter ett tag. Jaha – behöver ni hjälp? Jo, tack… vi funderar på en sånhära Nokiatelefon. Har ni den i silver? Pubiskillen svarar… Njae, jag ska kolla… (samtidigt klickar han hysteriskt på en kulspetspenna…klickklick…klickklick… klickklick…) Maken harklar sig och tar sats för att inleda en diskussion om priset; ¨Jo, vad blir rabatten om vi binder vårt rörliga abonnemang…?’

-Klickklick… klickklick… ‘har jag aldrig hört talas om… klickklick klickklick…’ Jag kan ringa lite kanske…

– Ja, ring för tusan…

En stund senare… ‘nääääe, nåt sånt har vi inte…’

Skit-i-re-då. Maken till ointresserad säljare har vi inte sprungit på… därav bestämmer vi oss raskt för att inte spä på dennes provision. Vi tar våra sorgliga slantar och slänger oss ut från denna sketna affär.

Jag blev så gnällig efter denna anti-shopping men maken övertalade mig i bilen om att vi skulle slin ka in på grannbutiken Onoff när vi nu ändå var i faggorna. Sagt o gjort. Ungefär en halv minut efter att vi halkat in på Onoff blev vi adopterade av en übertrevlig tjej med ring i näsan. Hon bestämde snabbt och raskt vilken telefon undertecknad var i behov av och lovade leverans senast måndag. Idag, fredag, hämtade jag ut min nya silvriga mobil från lokala icabutiken. Nöjd? Jodå, men jag fixar inte att skicka ett grattis-sms till kära vännen som fyller år. Working on it…

Happy Friday to you,

 

 

Min nya vän…

  2 comments for “Finland in my heart…

  1. Annicka
    2009/09/14 at 08:26

    Jag besitter just nu en av dom sämsta mobiler som finns, en samsung, den är snygg MEN den är värdelös. Skulle behöva en ny men nu börjar jag bli less på att dom inte håller mitt hårda liv;)) Vaddå att bada i toalettstolen borde dom ju fixa ju! Min nya dröm mob är en iphone, nu ska ju den funka att ha spotify på. Lycka till med din nya den var snygg.

  2. 2009/09/24 at 08:55

    Bling-a-ling!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *