Sådan mor…

…sådan dotter.

Vi hade en strålande vacker lördag idag… och denna valde vi att tillbringa nere på staden med resten av ortsbefolkningen. Vi kilade runt som små illrar och letade gymnastiktofflor åt lillan, dock utan framgång. Maken passade på att införskaffa en ny tvkontroll… hushållet besitter nämligen fyra olika och det är OMÖJLIGT att på ett smidigt sätt få igång dumburken. Nu ska alles vara ordnat och EN kontroll ska ratta samtliga tillbehör till tv:n. Nu återstår att se hur lillan rattar det hela… Hon har haft visst strul med att självmant kicka igång svampbob på helgmorgnarna när föräldrarna varit trögstartade. Nu kanske det blir lite sömn…

Kilade även in på Gallerix för att äntligen ta tag i inramning av fjolårets födelsedagspresent. Dåliga samvetet har ylat länge nu från sin lilla vrå och nu var stunden kommen. Klämkäckt snubblade lillan och undertecknad in i butíken och vi fick hugg omedelbums. Ramar och passepartout plockades fram… olika färgkombos prövades fram och vi diskuterade olika optioner. När allt var snudd på bestämt framtvingade jag fram den relevanta frågan: – Vad kostar detta?  Killen drog fram block och miniräknare & började knappa hejvilt.

Nu började min mentala förberedelse. Jag hade hört att makens kollega kände någon som ramade in jäkligt billigt, säg 400 kr. Därav hade jag något av referensram och ställde mentalt in mig på ca 800-900 kr. Visst, väldigt dyrt men själva tavlan kostar snudd på det dubbla. Efter en stund hade tavelmänniskan knapprat klart. Jorå, 1900 kr skulle det gå på. HOST! Harkel! Spott! Inramning för runda slängar tvåtusen kronor?

Dra mig baklänges på en liten kärra… kaxigt knyckte jag på nacken och nickade godkännande. Jorå, så att… Sen kom nästa snilleblixt från säljaren – en liten handpenning ville han allt ha… ett par hundra.  Absolut! kraxade jag självsäkert fram och tackade gudarna för det ynkliga barnbidraget som just duttat in på kontot.

Väl i kassan säger denna ram-människa; Vi säger 500 kr så att du har lite pengar över till helgen!!!  What…? Nån slags insyn till mitt konto här? Va f-n visste han om min kontoställning? Tänk om jag just vunnit drömvinsten på Lotto … säg 160 miljoner kronor. Knorrandes drog jag mitt stackars VISAkort och höll andan… jorå, täckning fanns.

Men å andra sidan… det är ju gott med blodpudding. Tänk vad kul det ska bli att få vila ögonen på min fina Lisa Rinnevuotavla… inramad och klar!

Matt i kroppen efter denna tämligen dränerande visit på tavelshoppen siktade vi sedemera mot Vålamagasinet. Ortens designmecka! Mest för att glutta på  alla godsakerna… inspireras och provsitta någon skön stol. Vi satt faktiskt i alla tänkbara stolar. Lillan drog upp i en skinnfåtölj för blygsamma 36 tkr och tyckte att den var hyggligt skön. Barnafadern och jag stressade mest över den unga damens skitiga dojjor i fåtöljen.

Efter detta designmecka kunde lillan konstatera; – Det var en ROLIG affär, dit går jag gärna igen. Undertecknad smackade nöjt åt detta, ett arv av tycke för design får man vara nöjd med. DET är mammas tjej, det…

  1 comment for “Sådan mor…

  1. 2009/09/20 at 21:02

    Kul att läsa dina inlägg! Du skriver bra :-)
    Hoppas din vecka blir bra.

    Kram Saga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *