Dags för lördagsmyyys…

Vi sitter i soffan och kikar på Trolltider… vi har hunnit till avsnitt 13. Inte utan att man får lite julfeelings. Nåja, mannen och jag sitter på varsin ände av soffan med varsin laptop i famnen. Mellan oss ligger lillan inlidad som en kåldolme i en filt. Ibland kommer en liten hand ut ur filthögen… målmedvetet rör handen sig mot godisskålen. Ibland doftar ‘filthögen’ dock annat än godis… att en sådan liten människa kan ge ifrån sig sådana odörer. Men det är min fisluktande lilla filthög. Och vi har lördagsmys.

Snart ska vi bada bastu. Festis står på kylning och körslaget väntar på tv:n. Maken är mindre lycklig över detta programval – han hade hellre sett någon film. På filmlistan står bl a nyinförskaffade Monsters vs. Aliens. Här i familjen ser vi gärna välanimerade barnfilmer på högsta volym så hela soffan skakar. Vi får se vad vi hinner med.

 

Lördagen har annars tillbringats på stadens Synsambutiker. Maken var på synkontroll – nya glasögon står på agendan. Ett x antal bågar provades men ingen kändes riktigt klockren. Vi hade tittat ut en båge vid ett tidigare tillfälle och skrivit upp artikelnumret. Väl i butiken kunde vi inte hitta just denna rätta båge, men väl en kandidat nummer 2 som var helt ok – men inte lika snygg som båge nr 1. Vi skrev dock upp artikelnumret på detta andrahandsval. Väl hemmavid jämförde vi artikelnumrena på dessa två bågar. Vårt andrahandsval var lika med förstahandsvalet som vi tyckte var snäppet bättre. Snacka om att jämföra äpplen med andra äpplen, bara det att vi var sådana päron och inte kunde avgöra skillnaden.

Nä, nu kallar min filthög. Vi ska bege oss mot bastun och sörpla iskall festis. Go kväll!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *