Det går undan…

Snudd på nedförsbacke nu. Nyss var det jul – nu är vi inne i mitten på februari. Snart släpar vi fram solstolarna och bränner näsan i vårsolen. Jag har inget emot att vi går mot vår i rasande fart, men jag ska ärligt säga att jag gillat den vinter som varit. Det har varit RIKTIG vinter. Inte en slaskigt vidrig vinter, utan en vit rejäl hederlig vinter. Barnen har åkt skridskor och jag har kanat på mina klackskor till fritids.

En vecka kvar att arbeta innan familjen drar till fjällen. Årets resa går till Idre – tidigare år har vi varit i Ramundberget. För mig är det egalt – det enda som räknas är att undertecknad ska få skrota en hel vecka i ett sunkigt underställ! Dock är understället inte lika sunkigt som föregående år då jag fick ett nytt av min käraste far i julklapp.

Helgen skall ägnas åt att inventera skidutrustning. Ekonomin brukar bli lidande av att det under fjällresan konstateras att diverse attiraljer saknas, varför man varit hänvisad till den lokala skidshoppen. Shoppen i fråga har lagt krutet på att skinna dessa stackars behövande turister som åker skidor en vecka om året. Konsekvensen blir härav ett stort svart hål i ekonomin. Inte bara skidshoppen, utan även den lokala livsmedelsbutiken, brukar få ta del av en större skärva av vår ekonomi. Noterade förra året att en påse pulversoppa kostade 30 kr att inhandla. Jäkla parasiter! Men lik förbaskat så står jag med mina slantar och shoppar en liter blåbärsoppa för 50 spänn om drygt en vecka. Jäklar vad skönt det ska bli!

A

  1 comment for “Det går undan…

  1. 2010/02/13 at 10:16

    Men lilla vän du kan väl handla torrvarorna i Uppsala innan ni åker och tar med dig så kan du visa fingret åt den lokala livsmedelsbutiken( olika soppor handlar du från Willys)
    ekonomitips från luleå

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *