Hoppande glitter…

När vi var nyinflyttade i vår första gemensamma bostad tog det ungefär en dag innan mellantjejen gick loss på tapeten med lypsyl. En stor härligt fettig cirkel i tvååringshöjd. Lägenheten var en nyproduktion och det var tämligen svårt att skylla ifrån sig detta tilltag.

Vårt nästa boende var även det en nyproducerad lägenhet. Vi fick fina utemöbler till vår stora altan. En dag kunde man se att en barnhand hade karvat i bordskivan. Barnen tillfrågades men ingen ville kännas vid illdådet. Vårt genombrott i denna kriminalgåta kom genom att analysera motivet lite noggrannare. Där fanns att läsa ett stort A – initialen på det äldsta barnet. Efter lite tuffare förhörsmetoder bröt damen ifråga ihop och erkände tilltaget.

Det yngsta barnet har inte haft för sig några dumheter. Tills idag. Detta vid en ålder av halv sju ( = 6 ½ år – lillans egna uttryck…). Jag rullade upp hennes gardin och upptäckte då en härligt lång lila sträng av glitterlim. Skulle kunna vara fint, tänker ni. Tänk då på att det är en rullgardin som inte går att tvätta i maskin. Därefter visualiserar ni måsbajs. Denna mås har även inmundigat blåbär och någon form av glitter med stjärnor i. Precis så ser det ut – blåbärsmåsskit i en lång sträng. Jag frågade barnet i fråga vad som hänt med gardinen. Hon tittade på mig med luriga ögon och hon hade absolut ingen aaaaaaning om hur det hela hade gått till. Hon såg nog tvivlet i mina ögon och började därför fabulera ihop en story. Av en slump låg tuben med lila glitterlim på skrivbordet med öppen kork. Lillan höll det troligt att en tuschpenna hade hamnat i mitten av tuben och således hade glittret slungats en meter upp på gardinen. Hon verkade så övertygad om händelseförloppet att jag nickade allvarligt och lämnade rummet. Tyckte mig höra en lättnadens Phuuu! från barnrummet. Nära ögat liksom…

  5 comments for “Hoppande glitter…

 1. Bosse
  2010/02/13 at 21:07

  Jag såg den märkliga avlagringen på E:s gardin i torsdags när jag skulle hjälpa till med att rulla upp den efter E:s och min hemkomst efter tre. E hade ingen som helst idé om vad som kunde ha hänt. Själv associerade jag till hur bryggan och båtarna brukar se ut när blåbären börjar mogna.

 2. 2010/02/14 at 15:39

  försök inte Ebbas storry är rätt

 3. 2010/02/14 at 19:08

  jag vill tro att Ebbas berättelse om händelsen
  är ju sann och riktig .. och det finns ju Vanish i sprayform om man vill ta bort fläcken….

 4. 2010/02/14 at 19:13

  Ebba har rätt beskrivning

 5. 2010/02/15 at 12:21

  Ebbas version är rätt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *