Sockerbröllop…

Min man och jag har bröllopsdag i dag – närmare bestämt sockerbröllopsdag. Hur många år har man varit gift då, undrar ni…? Det börjar bli ett gäng med år…

Det jag minns mest från min bröllopsdag var min makeup. Jag hade bokat tid hos en tjej som skulle göra mitt hår. Samma tjej påstod sig kunna allt om make-up. En vecka innan den stora dagen fick jag komma upp till henne för lite ‘före’-konsultation. Hon kladdade lite på min kind och duttade med lite skuggor. Ingen tvåvägskommunikation – endast små hummanden från frisören. Jag gick därifrån lika ovetande som när jag kom dit om hur min makeup skulle bli.

Den stora dagen kom och mitt ‘bröllopsvittne/tärna’ hade bokat sminkning tillsammans med mig. Hon hade dock inte varit på någon rek-sminkning.

Håret blev superfint… slarvigt uppsatt med små knoppar av vita rosor här och där. Min väninna blev sminkad först. Hennes ansikte är nätt och docksött, svårt att misslyckas??! Hon uppenbarar sig helt plötsligt i full makeup. Kort därefter var det dags för mig. Det hade varit roligt att ha en bild på oss men om vi hade blivit förevigade hade det förmodligen varit något i stil med detta


Det var således ingen sober och blygsam makeup. Nä, istället körde vi ALL-IN och skulle nog fått bygdens prostituerade att framstå som kusinerna från landet. Det var hårda orangea streck av rouge på kinden, blåa rejäla blåtiror av ögonskugga och sen något tjockt klet till läppstift.

Roligt nog så hade vi sjukt ont om tid – det blev till att springa hemåt på champagnevingliga ben. Därtill skrattade vi så magen krampade. Tidsfönstret att göra något åt eländet var ungefär minus 15 minuter och därmed blev det till att torka av det värsta med en bomullstuss.

Väninnans sambo hade blivit lite överförfriskad och ägnade resten av dagen att bedyra vad läcker han tyckte att hans annars så blygsamt sminkade sambo var.

Undertecknad ingick äktenskap enligt plan, men det vore en lögn att påstå att jag aldrig sett vackrare ut.

Idag firar vi socker som sagt. Det blev hummer till middag ikväll. En utmärkt Chablis därtill.

Den blå ögonskuggan är glömd och förlåten. Iallafall tills någon gräver fram ett fotografi där den stora dagen är förevigad.

  2 comments for “Sockerbröllop…

  1. Bosse
    2010/06/12 at 20:39

    Jag tyckte att du var jättefin! – Men det är klart, nu måste jag ju dyka ner i arkivet för att kolla hur du verkligen såg ut.

  2. 2013/11/28 at 20:16

    Tre och ett halvt år senare svarar jag dig, älskade svärfar. Det var länge sedan vi sågs, men det känns ändå som igår… <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *