Sommar och sol…

Barnen har tagit sommarlov. Inte jag. Jag kan inte begripa att det blivit dags för det ännu. Idag blåste det orkanvindar och det var inte ett endaste dugg behagligt i solen.

Morgonen bjöd på fint främmande – kusin Tage & Hedvig. De är så älskade av sina storkusiner och mellanflickan hade gjort sig rejält i ordning inför deras besök.

Fruktsallad med vaniljvisp stod på fikamenyn. Lilla Tage bestämde sig för att strunta i allt vad frukt heter och gå stenhårt på vaniljsåsen. Vi kallade den Bergsbrunna-Gröt. Han skopade i sig rejält av gröten och kinkade lite när han inte fick påfyllning. Vi tog sedan en promenad till vårt närliggande Linnés Sävja. Där var det lägligt nog ponnyridning och våra två yngsta frökar fick rida en runda på två söta ponnysar. Runt omkring sprättade flertalet hönor och en riktigt maffig tupp. Tage tyckte det var bra intressant och begrundade dessa flygfän länge och väl. Vi hade dock fått varningens ord om tuppskrället som man skulle hålla ett behörigt avstånd till. Hans lurviga vader var inte att busa med, vill jag lova…

Söndagen bjöd sedan på grillat. Regnet vräkte ned så någon utemiddag blev det inte tal om. Vad hände med sommarsolen egentligen?

På fredag fyller lillan år och mormor dyker upp som gästartist. Det blir en blygsam tillställning med flickkalas – glastårta och godis brukar funka bra…

Vi hörs, A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *