Kapprumsrutiner för årskurs 1.

Lillan har börjat årskurs 1. Hon har varit aningen stressad för läsläxan som drar igång nästa vecka.

Jag blev dock stressad när jag läste mail från fröken om kapprumsrutinerna för årskurs 1. Jag tror att jag kommer att få underkänt i detta ämne.

Läs och begrunda; solklart, inte sant??!

Kapprumsrutiner för årskurs 1.

7.00 – 8.00

Gäller endast elever som ska till morgonfritids:

Alla elever i klass 1A, 1B och 1C som på morgonen ska till fritids går in genom förskolans kapprum som öppnar kl 7 varje morgon. Väl inne fortsätter eleverna från klasserna 1A och 1B in i det egna kapprummet för att hänga av sig medan eleverna från klass 1C hänger av sig på krokarna utanför 1As klassrum. Föräldrarna som behöver skriva upp det egna barnets tider hittar listan i 1A och 1Bs kapprum. Detta gäller även föräldrar till elever i 1C. När klockan närmar sig 8.00 hämtar eleverna från 1C alla sina saker. För eleverna från 1A och 1B räcker det med att bara sätt på sig skorna och jacka. Alla elever går ut.

8.00 – 8.15

Gäller alla elever i årskurs 1:

1A-B och 1Cs kapprum låses upp kl 8.00. Endast de vuxna som behöver skriva upp det egna barnets tider går in. Listorna hittar ni i respektive kapprum. Det betyder att den personal som låser upp 1Cs kapprum har tagit med sig listan som hängde på morgonen i kapprummet för 1A-B.

Först när skolklockan ringer 8.15 ska eleverna in i det egna kapprummet för att hänga av sig och ta med skolväskan till klassrummet. Under denna stund kommer det alltid att finnas en ur personalen med i kapprummet. För elever i 1C kommer denna pedagog att även följa med eleverna i korridoren till 1Cs klassrum.

14.00

Gäller alla elever i årskurs 1:

Efter skolans slut går alla elever som ska direkt hem till det egna kapprummet. Elever i 1C som ska direkt hem följer med fritidsbarnen och personalen som ska till mellanmålet. Dessa elever som ska hem klär på sig och utan vidare dröjsmål lämnar kapprummet för hemfärd. Därför är det viktigt att vuxna som hämtar sitt barn kommer i tid.

Gäller endast fritidsbarn:

Barn från 1A-B som ska vara kvar på fritids hänger upp skolväskan på sin krok i kapprummet. Barnen från 1C lämnar sina skolväskor kvar i klassrummet. Barnen från varje klass ställer sig i led för upprop innan de i samlad trupp följer med personalen till matsalen.

Efter mellanmålet går barnen tillsammans med personalen till det egna kapprummet för att fortsätta med eftermiddagens aktiviteter.

Alla föräldrar till barn från årskurs 1 som hämtar sina barn före klockan 16.30 går in genom 1A-Bs kapprum. Därefter måste barnen från 1C hämta sina saker i 1Cs kapprum. Då kan man gå antingen inne eller ute vägen.

Det är viktigt att man säger till personalen innan man lämnar skolan så att de kan stryka barnet från sin lista.

Efter 16.30

1Cs kapprumsdörr låses redan klockan 16.00. Barnen från 1C tar med sig alla saker som ska hem till förskolans avdelning och hänger dessa utanför klassen 1A. 1A-Bs kapprumsdörr låses klockan 16.30. Nu går föräldrarna in genom förskolans kapprum.

Om det finns några frågor och funderingar kring våra rutiner är ni välkomna att höra av er till oss.

//

Frågor? Näh, inte en endaste en…

  1 comment for “Kapprumsrutiner för årskurs 1.

  1. Bosse
    2010/08/22 at 20:59

    Puh!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *