Löddriga lördag

Jorå, startade dagen kl 8.15 då den lilla tösen i familjen hade sovit klart. Kunde inte somna om och gav till slut upp. Kokade mitt kaffe och satte mig i soffan. Efter ett tag blev lillan och jag hungriga och jag skulle till att fixa lite scones. Inget mjöl. Mäh. Hittade en kartong med pancake-mix från USA och chefade ihop fluffigt höga american pancakes i ett nafs. På slutet slängde jag i en näve blåbär. Serverade de gyllenbruna med lite sirap.

Inte kattskit, inte… gott faktiskt. Full med energi begav jag mig ut i trädgården. Fyllde en hink med varmt vatten och såpa och tog skurborsten med skaft i högsta hugg. Drog så igång en rejäl tvagning av husfasaden och det rann skitigt vatten nedför väggen. Gnuggade på i ett gäng med timmar.  Under tiden åkte mannen till vänner i Sunnersta och satt bekvämt i önskefåtöljerna. Detta slutade med att Lillan och Maken begav sig till möbelbutiken och fick tag på en sån där designad historia till hemmet. Jag fick gå och kika på min present där den låg i bilen – och jag blev mäkta förvånad. Men nu står den hos oss och just nu pryder min rumpa sätet…

varmt välkommen till familjen, Herr Jetson…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *