Förändringarnas vindar…

Det kan gå veckor. Veckor och dagar utan förändring när livet rullar på i sakta gemak. Måndagar som sniglar sig mot onsdagen… helt plötsligt är fredagen där med besked.

Det kan gå ett år eller två. Helt plötsligt händer det något som omkullkastar allt. Något omvälvande händer som rubbar tillvaron totalt… man andas ytligt och plågat ett tag. Sakta smyger sig den där bekanta lunken på igen… måndagen som rullar över i både tisdag, onsdag och torsdag utan besvär. Det kallas visst livet. Det berikar en även om det klöser sönder ditt innanmäte från en tid till annan. Allt läker.

Parallellt med omvälvande händelser så sker det där lilla. Små saker som berikar livet, både på gott och ont. Livscykler. Ups and Downs. Det är då det är så skönt att ha en solid grund att stå på. En kärlek att luta sig mot. Friska barn att vara så oändligt tacksam för. Föräldrar som mår & lever livets glada. Att tänka “det kunde vara värre” är en förmån. Det finns dem som lever sin mardröm just nu…

Mitt liv innehåller så oändligt mycket att vara tacksam för. Jag har allt ovan. Jag har ekonomisk trygghet. Ett fint hem. Kärlek. Och morgondagen … Imorgon blir vår familj berikad med en ny familjemedlem. Vi har valt henne med omsorg – så att hon ska passa in hos oss och trivas.

Hon heter Ma’Rags Mascurade Madonna och vi kallar henne Chanel. Vi har väntat sedan hon var 7 veckor men imorgon flyttar hon hem till oss. Vår bebis. En ragdollflicka.

Övriga förändringar känns påtagliga – det blir nytt jobb för Mysfabrikens skribent. En stor utmaning – och en grym möjlighet. Jag har väntat i tretton år på detta och nu ska det äntligen ske. Ett skutt från min trygga plattform till en något svajigare värld men med så många möjligheter. Jag ser fram emot slutet på 2013 och resten av 2014.

Livet, mina vänner. Livet.

  1 comment for “Förändringarnas vindar…

  1. Emma
    2013/11/29 at 18:05

    Så kul att få läsa Mysfabriken igen 👍. Du skriver så bra – författare, krönikör nästa?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *