Mysfabrikens HållKäften-pasta (även kallad Pappas Pasta)

Satan i gatan – jag & barnen slog personligt rekord i att inmundiga pasta ikväll. Som en tribute till barnens far, bortrest i Kina, trollade jag ihop en infernaliskt god pasta. Grundreceptet tog jag från Arla, men så piffade jag till det hela. Och för att jag inte ska glömma bort hur jag gjorde kör vi detta inlägg.
Pasta – typ rigatoni
2 kycklingfiléer
120 g färsk bladspenat
1/2 rödlök finstrimlad
Olivolja
150 g fetaost
8 st soltorkade tomater
4 dl grädde
6 msk vitt vin
1 msk kycklingfond

Tillbehör
Färsk basilika
Parmesan
60 g rostade pinjenötter

Rosta pinjenötterna separat.
Stek kycklingen. Addera rödlök.
Ned med bladspenat. Spill i vinet.
Rör en minut. Häll på grädden. Släng ned strimlad tomat. Puttra några minuter. Smula ned fetaost.
Salt & peppar!

Rör ned pastan & servera med rikliga mängder av parmesan & pinjenötter. Kanske lite extra fetaost oxå?!!

Ät! NU!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *