När ingen längre läser…

Det har gått snart ett halvår sedan sist. Ingen kan längre tänkas läsa denna blogg. Men för mig får den existera som ett minnesmärke när minnet tryter. Det verkar vara något som kommer med åldern – minnet grusas. Minns inte längre vad jag gjorde förra veckan, eller så är det bara ett tecken på att jag som vanligt inte gjorde något anmärkningsvärt.

Livet rullar på. Vi är alla friska och kämpar med måndag till fredag och så blir det äntligen helg. Ungefär så i all oändlighet.

Livet kretsar kring barnen, våra rag dolls, jobbet och så hemmet. Maken brottas med ohemula mängder av kartong o well-papp varje helg vilket är ett resultat av hans fru, undertecknad, är en notorisk nätshoppare.

Nu är det äntligen fredag och det är nog banne mig veckans höjdpunkt. Maken och jag sträcker ut oss i soffan med varsin laptop på magen, Enzo (vår lille ragdollkille) ligger nära inpå och håller koll. Spotify rullar med en ny spellista, kvällens afterdinnerdrink är avverkad. Enligt min mening är detta veckans höjdpunkt, utan tvekan. Helgen är ett oskrivet ark men jag vet att det blir… god mat, gott vin och mys i kubik. Maken drömmer om en ny bil – allt från en ersättare till vår stora (fina) familjebil till en fräsig Porsche. Jag försöker stilla honom så gott det går. Vem är jag att kväsa hans lust till materiella ting tänker jag? Men så vet jag ju att det inte är världens bästa idé. Typ. Liksom.

Annars är tankarna hos hemlösa och vanvårdade djur. Och hos familjer där en av familjemedlemmarna valt att gå. Och så där livet helt plötsligt tagit tvärstopp – där allt slocknat utan minsta förvarning och helt ofrivilligt. Och ibland får jag erkänna att jag ägnar en hel del tid åt att förfäras över mina medpassagerare mellan Uppsala-Sthlmpendeln. Exempelvis när någon har en sjukt ostämd säckpipa med ohyggligt läckage. Så.

 

Jag tänker att det här är nog så bra. Årets första blogginlägg. 2015. Det återstår att se om det blir några fler…

 

  2 comments for “När ingen längre läser…

  1. Elisabeth
    2015/02/08 at 01:13

    Jag är kvar… Jag läser och jag älskar’t! Kram E.

    • 2015/02/08 at 10:41

      Härligt – tack för det… Kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *