Julen är över…

…åtminstone om man får tro yngsta damen i huset. Detta påstående kom efter att jag ville julmysa med henne lite, men hoppade hon raskt upp ur soffan, ryckte på axlarna och och klampade iväg med orden ‘julen är över, mamma…’. Jag håller med henne, denna jul passerade förbi ovanligt snabbt. Nu inväntar vi det nya året, 2008, och det ska bli ganska skönt att börja om med ett nytt fräscht år. 2007 var visserligen ett bra år, vi flyttade in i vårt hus, köpte ny båt och bil, hade en skön (dock regnig) sommar men i övrigt var året ganska arbetsamt för oss.

Appropå arbete så hade vi en rolig diskussion vid middagen ikväll. Vi åt ugnsbakad lax och ur min mun hoppade den vuxna kommentaren: ‘Av fisk blir man klok, tjejer!’. Då undrade lillan vad det var för nytta med att vara klok… vi föräldrar började högtidligt tala om vikten av att gå i skola och om hur det det då kunde underlätta att vara klok. Jag avslutar med att konstatera att om man gör bra ifrån sig i skolan så får man sannolikt ett bra jobb. Lillan kontrar blixtsnabbt: ‘Ja, mamma… ett bättre jobb än du har till exempel…’ …eeeeeh… men mamma gick lääänge i skolan… eeeh… end of discussion! Mamman fyllde raskt på med mera lax på fatet…

Full fart mot 2008,

Kram på er.

  1 comment for “Julen är över…

  1. Bosse
    2007/12/30 at 19:43

    “Tycks se igenom en”

    igår kväll löste jag SvDs korsord, lösningen var “röntgenblick”.

    Egentligen tyckte att jag att det skulle vara “barnen”, eller kanske “barnbarnen”!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *