Sleepy Sunday…

Vaknade flera gånger i natt. LillaE körde ett pass med nattskräck och det var länge sedan sist. När hon var bebis så hände det mer frekvent, särskilt i samband med att hon hade feber. Ofta när maken var utomlands. För dem som inte vet vad nattskräck är så är en kort sammanfattning att barnet är utom sig av skräck och helt otröstlig. Ögonen är öppna och man tror att den lilla är vaken, men i själva verket sover de. När hon var bebis så låg hon spänd i en båge och gallskrek, och man fick inte röra henne. Obehagligt, men helt ofarligt. I natt var det så dags igen, denna gång  skrek hon om ‘dockan’ och stirrade ut i rummet med vild blick. Vi skulle ‘ta bort dockan’ samtidigt som hennes kropp skakade av skräck. Maken fick ta en rundtur med henne i huset och visa henne bekanta saker. Lampan i vardagsrummet, godiset hon ätit tidigare under dagen osv. Till slut var hon lugn och fick fortsätta natten i mammas & pappas säng. PHU!

Resten av natten blåste det och det öppna fönstret smällde… vi måste köpa en sån där pinne som låser fast fönstret, undrar just om det finns att få tag på mörkbruna 70tals-pinnar på Bauhaus? Om inte så kan ni betrakta detta som en efterlysning av 1 styck fönsterpinne i mörkaste brunt! Ersättning i form av en påse med pantflaskor utlovas. Kan tyckas vara väl generöst i sammanhanget, men vad gör man inte för en god natts sömn?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *