Hår & Vår…

Idag forsar vattnet … snön smälter i rekordfart! Vaknade 20 minuter före lillans gymnastik började och fick således en rivstart på dagen. Vi kom precis i tid. I bilen kom jag på att jag inte hade borstat tänderna. Klart störande! Lillan skuttade in på sin gymnastik och jag satte mig utomhus i vårsolen och väntade. Fåglarna kvittrade och jag fick en stund att läsa medhavd bok – Doktor Glas. Kände mig vårpigg trots morgontröttheten.

Efter gymnastiken blev det tandborstning (!) och vidare färd med fyra kalufser till frisören. Det var undertecknads frisör som skulle få gå loss på samtliga barns och makens hårburr – för första gången.

Lite pirrig var jag allt. Största damen var först ut. Hon blev vansinnigt fin och lockad med plattång. Dam nr två fick sin önskan uppfylld – hon ville se en förändring. Bästaste frisören klippte upp håret rejält och 11åringen såg med ens ett par tre år äldre ut. Därefter fick lillan sig en klippning. Hennes långa hår fick sig en omgång. Hon nickade allvarligt när frisören beskrev en ganska avancerad frisyr ( iallafall avancerad för en sexåring) och gav ok därtill. Håret föll i långa längder och jag höll andan. Skulle den lilla damen flippa ur när hon på allvar fick se håret rasa av i mängder. Långa längder fram och kort i nacken. Värsta Victoria Beckham-frillan. Undertecknad blev grön av avund. Jösses vad bra det blev. Maken var sist ut. Frisören drog igång och mitt i en mening utbrast hon – Jösses, vad långt hår du har! Resultatet blev toppen. En kortklippt snygg man i sina bästa år! Han såg inte äldre ut efter klippningen (till skillnad från de övriga familjemedlemmarna som fått en omgång) och var ganska nöjd med det.

Bilen var helt klart hälften så hårfull på hemvägen. Lättklippta och vid gott mod stannade vi till vid en dvdshop inne i stan. Äldsta dottern skulle hämta ut sin förbokade box ur Twilightserien – en special edition av New Moon. Boxen är släppt i 5000 ex och det var med viss möda vi fick tag på en. I skrivande stund sitter de heligt stilla på övervåningen och beskådar de tjusiga vampyrerna. För de vuxna bjuds det på någon form av vuxen-transformers som maken hyrt kvällen till ära. Jag tittar blygsamt.

Sprudlande Prosecco har druckits, god pasta med soltorkade tomater, färsk spenat, vitlök och kyckling har inmundigats. Nu toppar vi med lite popcorn och känner lördagslugnet. Bra så!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *