Fredag om och om igen…

Det är märkligt – vi är i slutet av mars nu. Glöm inte att det blir sommartid nu på söndag. Låt oss fräscha upp minnet – var det fram eller tillbaka vi då ska ställa klockan? Jo, det är enkelt. I min familj har vi lärt oss att på våren så ställer vi FRAM grillen, och på hösten ställer vi TILLBAKA grillen. Bra så, bortsett från det faktum att vår grill står ute året om. Vi sopar bara av snö alternativt pollen, det är det som skiljer årstiden åt.

Snart blir det påsklov och då smiter familjen Mysfabrik iväg norröver enligt gammal vana. Lillan kommer garanterat att kräva att få gå påskkärringerundan så det är bara att förbereda den blida morfadern på detta. Grannarna i kvarteret där de bor brukar dock inte vara så vänligt inställda till utsmyckade påsktanter. I stället brukar släkt & vänner få skaka fram slantarna ur plånkan och de där mindre goda karamellerna som blivit kvar i gottegömman. Likväl ska kaffepannan fyllas med diverse innan barnet ska finna sinnesfrid.

En annan siktar på sofflocket och god mat. Eventuellt ett glas vin eller möjligen två.

Go Helg på Er.
PS. Vi välkomnar en liten ny tös till familjen – en ny kusin är född… våra flickor är så glada och ser fram emot en massa lek. Ds.

  1 comment for “Fredag om och om igen…

 1. 2010/03/28 at 18:28

  vi hälsar er välkomna till luleå köttbullar är stekta inköpslistorna skrivna äppelkakan bakade
  äggen köpta så vi är beredda… grannarna varnade
  om påskkärringens ev besök som i alla år är de
  flesta bortresta så morfar får tanka full tank
  om kärringarna vill åka längre bort.. tornedalen
  kanske….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *