Midsommar…

En vän på midsommarfesten igår definierade sommaren; -Nu blir det bara mörkare och mörkare igen…

Likväl var det en vacker kväll. Vi tillbringade midsommarafton tillsammans med roliga vänner på en ö ute i Roslagen. Alla har det gemensamt att vi har döttrar i samma ålder som ska börja i samma klass i höst. Och så bor i vi i samma soliga villaområde.

Det blev en traditionellt svensk midsommar med sillunch, regn, dans runt midsommarstången, regn, glada barn, vin och sen grillafton under en vacker kvällsol. Barnen skulle sova i tält tillsammans och vi vuxna tillät oss inte riktigt tro på detta faktum. Barnen och en småtrött barnafader nattade sig själv vid midnatt. Endast vår dotter bestämde sig för att sova inomhus med sin mamma & pappa. Denne samma ångrade sig en hel del när morgonen grydde och samtliga ungar + en frusen barnafader kröp fram ur tältet utvilade och glada.

Vi vuxna som inte smög in i tältet blev uppe till två-nånting. Några av oss ännu längre än så. Det blev inte så många timmar tillsammans med herr Blund men det tar vi igen ikväll.

Vi fick skratta. Massor! Det spårade ur ett par gånger och vissa saker bär jag med mig för alltid. T ex Marias version av En visa i midsommartid; text Du lindar av olvon…

Hennes kommentar var; Nä, olvon är det INTE… det har vi ALDRIG sjungit hemma i Sundsvall. Det roliga var vad de faktiskt sjungit stämningsfullt på avslutningarna.

MIdsommarsolen skiner in genom vardagsfönstret och vi befinner oss nu mitt i sommaren.

Imorgon ska det bli varmt. Vi har riggat en pastasallad i kväll och siktar på en tur med vår käraste båt.

Lilla@

  1 comment for “Midsommar…

  1. 2010/06/28 at 00:02

    Ja, något liknande säger Thomas varje år… Nu vänder det och vi går mot mörkare tider. Optimist javisst! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *